Eklem içi Enjeksyon

Aralık 1, 20210Genel

Eklem içi Enjeksyon

Aralık 1, 2021 0
2e896d50-6f2e-4aed-9383-b9dd1c8ea13b.jpg

Eklem içi enjeksiyon fiyatları

Eklem içi enjeksiyon tüm eklemlere yapılabilir. Bu işlemlere aynı zamanda eklem içi algolojik işlemler (ağrı tedavisi) denilir. Yapılan eklemin yerine, derinliğine göre uygulama şekli değişiklik gösterir. Bazı durumlarda ultrason ya da radyografi (skopi uygulaması) gibi bir yöntem kullanmadan yapılabilirken bazı durumlarda doğru yere doğru şekilde algolojik uygulama yapılabilmesi gibi ultrason kullanılması gerekebilir. Ultrasonla görülerek yapılan bir eklem içi enjeksiyonun başarı oranı, hiçbir görüntüleme yöntemi kullanmadan yapmaktan çok daha başarılı olabilir. Tabii ne olursa olsun bu başarı hekimin deneyimine ve eklemin o andaki bozukluk düzeyine, hastanın durumuna bağlıdır.

 

MÜkemmel
70 değerlendirmeye göre.
Emine avcı kurugül
Emine avcı kurugül
Harika iletişimi,samimi ve çözüm odaklı yaklaşımı ve mükemmel hekimliğiyle Dr.Sibel hanım Ankara için bir kayıp ama ben İzmir’de ailemi ona emanet edebildiğim için mutluyum.Yolu açık olsun.
Ece Tansel
Ece Tansel
Yıllar boyunca onlarca doktora gittim, hepsine aynı şikayetle başvurdum ama her seferinde düzgün bir tanı koyamadan beni eve gönderdiler. Sibel hanım ilk görüşmemizde şüphelendiği bir hastalıktan bahsetti ve bunu araştırmamız gerektiğini söyledi ve sonucunda hastalığın tanısı kondu ve doğru tedavime 5-6 yıl sonra kavuşmuş oldum şu an onun sayesinde hayat kalitem arttı.İnanılmaz araştırmacı, işini gerçekten severek yapan, nerede olursam olayım bir mesajla her sorunuma çözüm bulmaya çalışan mükemmel bir doktor.
Cevdet ZÜNGÜN
Cevdet ZÜNGÜN
Yaklaşık 5 sene önce “omuz manşetindeki Rotator Kaf Sendromu, çoğunlukla çekme, kaldırma hareketleri veya omuz üzerine ciddi düşüşlerin bir sonucu olarak oluşur” şeklinde koyduğu teşhis ve devam eden rehabilitasyon dönemi süresinde göstermiş olduğu ilgi ile sağ elimle saçımı bile tarayamazken, kolum yeniden hayat buldu. Yeni muayenehanesinde de başarılarının artarak devamını dilerim.
Havva Yüksel
Havva Yüksel
Şiddetli sırt ağrım için Sibel Hanıma bir arkadaşımın tavsiyesi ile gittim. Doktor hanım beni uzun uzun dinleri sorular sordu. Sonrasında muayene etti ve ağrının sırtıma boynumdan geldiğini anlattı, kolumdaki güçsüzlüğü tespit etti ve gösterdi. Boyun MRı çektirdi iğneler yaptı. Ağrılarım hala devam ediyor ama çok azaldı. Fizik tedaviye gidiyorum. Son derece temiz ve ferah bir yer.Teşekkür ederim.
sinan KIĞILCIM
sinan KIĞILCIM
Sibel Kibar Hoca’ya 87 yaşındaki babamın geçirdiği kalça protezi operasyonu sonrası fizik tedavi için başvurduk. Nazik yaklaşımı, özenli muayenesi, tedavi sürecindeki yakın ilgisi, yerinde ve doğru yönlendirmeleriyle babam sağlığına kavuştu. Kendisine ailece minnettarız, sonsuz teşekkür ediyor, fizik tedavi ve rehabilitasyon gereksinimi olan herkese güvenle tavsiye ediyoruz.
Damla Senturk
Damla Senturk
Çok sert ayak bileği burkulması sonucu bir arkadaşımın tavsiyesi ile gittim ve iyi ki de gitmişim. Sibel Hanım gerçekten soyadı gibi çok kibar bir hanımefendi. Bilgisiyle bakış açısıyla motivasyon arttırıcı davranışlarıyla kendinizi ilk dakikadan itibaren iyi hissetmenizi sağlıyor. Fizyoterapist Cem Bey gerçekten işini çok iyi yapan pozitif bir insan. Asla motivasyonunuzun düşmesine izin vermiyor. İlk gittiğimde seans ile son seansım arasında o kadar büyük fark var ki iyi ki tercih etmişim. Umarım zaman geçtikçe bileğimi daha iyi hissedeceğim. Herşey için çok teşekkür
m.reza goçi
m.reza goçi
Sibel hocama arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim. Kendisi son derece ilgili ve farklı bakış açıları geliştirebilen bir doktor. Kendinizi evinizde gibi hissediyorsunuz. Omuzumda tendok kompasi vardı, 3 seans enjeksiyon ile tamamen iyileşti. Enjeksiyonları ultrasonla özenle yapıyor, kendinizi çok güvende hissediyorsunuz. diz ağrısı çeken ablamı da götürdüm. Hocam dizine uyguladığı enjeksiyonla diz ağrıları rahat etti. Ağrısı olan herkese tavsiye ederim. Sibel hocama ve güler yüzlü ekibine çok teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.
Nesrin Özelçi
Nesrin Özelçi
Sibel hanım çok ilgili ve güleryüzlü bir Dr..Elim ve dizlerimdeki ağrılar için kendisine başvurmuştum.Çok faydasını gördüm.Sibel hanıma teşekkür ediyorum .
emel ünsal
emel ünsal
Sibel Hanıma annemin sağ omuz ağrısı için başvurduk. Kendisini internetten araştırarak bulduk. Yorumlarda yazdığı gibi çok kibar ve çok ilgili bir bayan. Son derece bilgili bir doktor. MR larımıza yeniden baktı ayrıntılı bir muayene yaptı. Daha önce annemin omuzuna enjeksiyon yapılmıştı ama sonrasında çok ağrısı olmuştu ve iyi olmamıştı. Sibel Hanım hareketimizin kısıtlanmış olduğunu ve tedavinin hızlı bitmesi için enjeksiyonun tekrarlanması gerektiğini söyledi. Bu sefer enjeksiyonu kendisi ultrasonla bakarak yaptı. Yaptığı günden 1 gün sonra omuz hareketi belirgin açıldı ağrısı azaldı. Sonrasında da fizik tedaviye başladık. Çok teşekkür ederiz hızlı çözümleriniz ve güzel yüzünüz için.

 

Hangi yöntemin kullanılacağına ayrıntılı bir ağrı hikayesi, ayrıntılı bir fizik muayene ve istenilen görüntüleme yöntemlerinin (ultrason, manyetik rezonans görüntüleme, tomografi, direk radyografi gibi yöntemler) bir arada değerlendirilmesi ile karar verilir. Hasta için tek bir değerlendirme yöntemiyle doğru kararın alınması çok olası değildir. Hastanın neye ihtiyacı olduğuyla birlikte, algolojik eklem içi enjeksiyonun kaç kez yapılacağı konusu da hastanın durumuna göre değişebilir. Bazen eklem içi enjeksiyonun birkaç kez yapılması gerekebilir.

Bazı hastaların ağızdan ilaç kullanması, sahip oldukları diğer sistemik hastalıkları nedeniyle yasaklanmış olabilir. Bu durumda eklem içi enjeksiyon son derece kurtarıcı bir hale gelebilir. Ya da bazı durumlarda fizik tedavi yöntemleri ile enjeksiyonların kombine edilmesi planı yapılabilir. Bununla birlikte işlem sırasında oluşabilecek ağrı ile hastanın rahatsız olmaması için gerekli bir bölgesel anestezi yani uyuşturma yöntemi seçilir.

Tüm bu durumlar yapılan enjeksiyonun fiyatını belirler. Nereye yapılacağı, ultrason kullanılıp kullanılmayacağı, kaç seans yapılacağı gibi durumlara göre eklem içi enjeksiyon (algolojik işlem) uygulamasının fiyatı ortaya çıkar. Hasta ile tüm ayrıntılar, olası iyileştirici etkisi, bu etkinin ne kadar süreceği konuları konuşularak yapılacak enjeksiyona karar verilir.

Eklem içi enjeksiyon nedir? 

Eklem içi enjeksiyon bir çok farklı şekilde yapılabilir. Bunlara aynı zamanda algolojik işlemler (ağrı tedavisi) denilir. Klinik pratikte en çok diz eklemine uygulama yapılırken tüm eklemlere yapılabilir. Eklem enjeksiyonları sırasında ultrason kullanımı, yapılan enjeksiyonun yerine ve şekline göre gerekebilir. Bunu bu konuda deneyimi olan bir hekim hastayı değerlendirerek karar verir. Hastanın o andaki ağrısının durumu, şişlik ve buna bağlı eklem içinde olan ödemin yerine göre enjeksiyonun, algolojik işlemin şekline karar verilir. Eklem içinde ödem (olmaması gereken eklem içindeki sıvı) olması her zaman ağrıya neden olduğu anlamına gelmez. Eklem içindeki ödem ağrı ile birlikte genellikle hareket kısıtlılığına da neden olur. Aynı zamanda eklemin algısında bozulmaya neden olabilir.

Her eklemin içindeki ve çevresindeki anatomik yapılarda eklemi ve bulunduğu organı algılayan sensörler (algılayıcı yapılar) vardır. Bir organımızın yani el, ayak, bacak, kol gibi kas iskelet sisteminin parçası olan, bizim hareket ettirdiğimiz ya da yardımıyla hareket ettiğimiz yapıların nerede durduğunu gözlerimiz kapalıyken biliriz. Bunu derin duyu dediğimiz özelliğimiz sağlar. Eğer eklem içinde ödem varsa ve bu ödeme neden olan eklem içindeki yapıların bozukluğu (kireçlenme gibi mesela) varsa derin duyu algılayıcılarımız sensörlerimiz bu durumdan etkilenir. Bu da doğru hareketi çıkarmamıza engel olur.

Bu nedenlerle eklemdeki temel bozukluk, ödem varlığı hangi ekleme hangi algolojik enjeksiyonu yapacağımızı değiştirir. Hastayı ayrıntılı muayene ederiz ve ağrısının ve günlük yaşamının öyküsünü alırız. Bu öykü, hastanın ağrısının şekli ve istediğimiz görüntüleme yöntemlerindeki (manyetik rezonans görüntüleme, direk grafi, ultrason, tomografi gibi yöntemler) bulguları birleştirerek ne yapacağımıza karar veririz.

Eklem içi enjeksiyon yan etkileri

Eklem içi enjeksiyonlarda tüm enjeksiyonlarda olduğu gibi yan etkiler olabilir. Eklem içi enjeksiyonlar aynı zamanda eklem içi algolojik (ağrı tedavisi) işlemlerdir. Bu nedenle genellikle eklem içi enjeksiyon yaparken, yapıp yapmamaya karar verirken hastanın durumu, fizik tedavi gibi uzun sürecek her gün gidilip gelinmesi gerekebilecek bir çözüme gelip gelemeyeceği, daha önce yaptırdıysa fizik tedaviye olan ağrısının cevabı, daha önce kullandıysa ağızdan aldığı ağrı kesicilere ağrısının verdiği cevabı gibi durumlar göz önünde bulundurulur.

Tüm bu durumlar hastayla ayrıntılı bir şekilde değerlendirilir. Hasta ile birlikte algolojik bir enjeksiyon yapılıp yapılmayacağına karar verilir. Her zaman hekim olarak önceliğimiz girişimsel işlemler yani algolojik eklem içi enjeksiyonlar yapmadan önce, girişimsel olmayan ağızdan ilaçlar,  fizik tedavi gibi yöntemleri denemektir. Bu yöntemleri denedikten sonra enjeksiyon yapmayı tercih edebiliriz.

Eklem içi enjeksiyonlarda enjeksiyon sırasında, algolojik işlem sırasında ağrı gelişebilir. Buna engel olmak için mutlaka bir işlem öncesi anestezi yöntemi kullanmaya çalışırız. Bu yöntemin de bazı yan etkileri olabilir.

  • Eklem içi enjeksiyon sonrası eklemde şişlik, ağrı
  • Eklem içine kanama (bu durum daha çok kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda ortaya çıkabilir, ve bu durumun olmaması için gerekli önlemleri aldığımızda ortaya çıkmaz)
  • Yapılan ilaca karşı allerji ve buna bağlı eklem içi yapılarda aşırı bir reaksiyon ve ağrı şişlik
  • Yapılan ilacın içinde kortizon dediğimiz ilaç varda tansiyon ve şekerde birkaç günlük yüselme

Tüm bu yan etkiler hasta için doğru önlemler alındığında ortaya çıkmaz. Bu nedenle enjeksiyon kararı öncesi hastayı ayrıntılı olarak değerlendirir ve sonrasında ortaya çıkabilecek olası yan etkileri önleyebiliriz.


Yorum Bırakın

Mail adresiniz 3. şahıslarla paylaşılmayacaktır. Yıldızlı alanların girilmesi zorunludur (*)


Sibel Kibar Beyaz

Ben Doç Dr Sibel Kibar. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon doktoru olarak 2005’ten beri çalışıyorum. 2010 yılından beri uzman doktor olarak hizmet veriyorum. Ankara Tıp Fakültesi’ne başladığım ilk günden beri hedefim hep çok iyi bir doktor olmak, bana gelen hastaları anlamak.

Son İçerikler

İletişim & Ulaşım

Mimar Sinan, Cenk Apartmanı, 1394. Sk. No: 16 Kat:6 No: 12 Konak/İzmir


(0232) 332 16 65


info@sibelkibar.com

SEO & Dijital Pazarlama seogen.com.tr - Son Güncelleme 2023

Doktorumuza Danışın
WhatsApp ile Hemen Sorunuzu İletin
Merhaba,
Doktorumuza Hemen Soru Sorabilirsiniz
Call Now Button(0232) 332 16 65