Yatarak Fizik Tedavi Hizmetleri
Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin bazı nedenlerle yatarak da yapılması gerekebilir. Özellikle nörolojik rehabilitasyon hastalarının yürüme bozuklukları ve transfer sorunları akut dönemlerde olacağı için, akut dönem bu hastaların yatarak fizik tedaviye erkenden alınması ve hızlı rehabilitasyona başlamaları önemlidir. Bu hizmetin verilebilmesi için hem hastanın sistemik sorunlarına, diğer hastalıklarına bakıldığı özel ortamların olması gerekir. Hastaların akut nörolojik hastalıklardan sonra ilk dönemlerinde hastalıklarına bağlı bir takım komplikasyonların çıkabileceği unutulmamalıdır.
Mesela beyin felci, hemipleji, beyin kanaması ya da beyin damar tıkanıklığı gelişmiş bir hastada beyindeki hastalığın yerine göre bir klinik tablo ortaya çıkacaktır. Hastanın ilk dönemde bu durumların ikinci atağının ortaya çıkması durumu olabilir. Yüksek tansiyon, şeker düzeninde bozulma, derin ven trombozu dediğimiz bacak damarlarında tıkanma, akciğer embolisi denilen akciğer damarlarında tıkanıklık, beslenme bozukluğu- yutma bozukluğu, konuşma bozukluğu gibi durumlar olabilir. Hastanın algısı bozuk ve katılımı minimum düzeylerde olabilir. Bu durumların takibi ve erken müdahalesinin mutlaka yapılması gerekir.
İlk dönemde hareket edemeyen ve yatakta uzun kalan bir hastanın, iyileşme sürecinin devamında kas güçlerinin gelebileceği ve hareket edebileceği düşünülürse, uzun yatakta kalındığında kaslarda incelme ve güçsüzleşme artacaktır. Hatta hastalığın tutmadığı sağlam olan kaslarında da güçsüzlük gelişebilir. Bu sürece engel olmak için erkenden yataklı bir hastanede fizik tedaviye başlanması ve müdahale edilmesi sağlanmalıdır.
Yatarak Fizik Tedavi Hizmetlerini Nerede Veriyoruz?
Sağlık Bakanlığına bağlı Bilge Hayatlar Konaklamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bakım Merkezinde hastaları yatarak takip ediyoruz ve gerekli tedavi planlarını yapabiliyoruz. Bu tedaviler sırasında hastaların bakımı 24 saat hemşireler tarafından sağlanıyor ve dahili problemleri için dahiliye hekimi kontrolünde takip ediliyorlar. Nörolojik değerlendirmeleri haftalık olarak nöroloji doktoru tarafından yapılıyor. Hastaların başka bir branş hekimi tarafından değerlendirilmesi gerektiğinde bazı durumlarda kurumun içinde bazı durumlarda başka hastaneye sevk edilerek yapılabiliyor. Tüm bu süreçlerin doğru takibiyle birlikte hastanın ihtiyacı olan rehabilitasyon planı yapılıp devam etmesi tarafımızdan sağlanıyor.
Hastaların robotik rehabilitasyon sistemleri ya da başka bir sanal rehabilitasyon sistemi, havuz terapisi ihtiyacı olduğunda anlaşmalı olduğumuz kuruma liftli araçla tekerlekli iskemleyle sevki her gün sağlanarak, temel fizyoterapi ve rehabilitasyon tedavisine ek olarak yapılması sağlanıyor.
Yatarak Fizik Tedavi Hizmetlerininin Fiyatı Nedir?
Hasta yatışında ayrıntılı olarak değerlendirilir. Hastanın günde 1 seans mı 2 seans mı tedavi alacağı, bununla birlikte herhangi bir bölgesinde ağrısı var mı o bölgeye fizik tedavi yapılacak mı belirlenir. Hastanın robotik rehabilitasyon ya da başka bir sisteme ihtiyacı var mı belirlenir. Refakatli ya da refakatsiz olarak hasta takip edebildiğimiz kurumda tüm bu yapılacaklara göre fiyat belirlenir. Ücretlendirmeyle ilgili asıl sorumlu olan Bilge Hayatlar Konaklamalı Fizik Tedavi Merkezi’nin kendi yönetimidir.